Followers

perkara WAJIB buad sebelum kahwin

ce tengok tajuk tu
sal kahwin kan..
kahwin? sape taknak kahwin? angkat tangan macam usop wilcha..hik3
SEMALAM, ya semalam.. salah seorang musuhkawan aku telah pun menamatkan
zaman remajanya..tapi disebabkan aku terlalu busy, jadi ta sempat lha aku menjengah 
majlis perkahwinannya. SELAMAT BERBAHAGIA SYAKIRA & SUAMI=)
i'll follow u oke...gatai oke.


rasanya dalam usia aku yang dah jejak 19tahun ni,
aku dah boleh kot nak kahwin
tapi komfirm bila aku kap nak kahwin,
mak aku jerit camni..
" apa dikk?? ko nak kene pelempang ke ape nak kahwin muda2?"
haha..itulah my mak, ta'kan bagi aku kahwin awal2 ni..
so, before i got married in a few years, ( pakwe tade da berangan nak kahwin)
aku nak buad bende ni dulu,
kalo aku ta dapat buad bende2 ni sume,
AKU TA'KAN KAHWIN..JANJI..! hehe

1. beli rumah..wajib, even pas kawen aku ta duduk kat uma tu pun, aku still na beli jugak SEBAB, dah lame, aku berangan nak rumah ala2 rumah dalam cerita Full House tu. kalau dy Full House, nama rumah aku, Full Love..hek3..

ni amek kat cik google,
tapi aku na uma ala2 cmni la
DIKELILINGI CERMIN
^i like^

2. beli kereta. ni pon wajib jugak..buad mase sekarang, aku tengah gila kereta Honda Jazz dan Swift.


3. bawak parents p jalan2...lebih afdhal lau dapat bawak diowang p umrah @ haji, INSYAALLAH..=)

4. makesure dalam bank, wet da banyak3..min 10k++..HEHE

5. kene jadi anak dara, anak gadis, dara sunti yang sesungguhnya. means, pandai mengemas rumah, pandai memasak segala jenis masakan n sewaktu dengannya.

6. kerja da stabil tahap gaban. lebih baguih dapat kerja gan kerajaan..swasta pon uke,,

suda3,,,
ta mo banyak2...
ta kahwin jugak aku karang..
HAHA
dulu mase muda2
pernah berjanji
gan seseorang ni
yang aku rasa boleh di buad laki
aku cakap gan dia

 " mungkin sekarang sy ta dapat time awak,
tapi awak jangan lupe follow life sy diam2 , 
lepas je sy grade,
sy nak awak pinang sy oke..! "

dia askar,
so rasanya life aku
tak lah sesengkek mana
lau aku kahwin gan dia nanti
TAPI,
tu cita mase muda2
tataw lah dia ingat lagi ke tidak 
janji masa muda itu
kalau
lepas aku grade
dia datang pinang aku
COMFIRM AKU TERIMA
^hehe^


2 comments:

gadis bunga said...

aha . baru 19 . banyak lagi mase ouh . boleh capai apa yang awak nak tu dulu ;)

miss aiai said...

@gadis bunga

aah..memang bole.
INSYAALLAH..=)