Followers

dia tidak tercipta untukmu

assalamualaikum...hyep para bloggers...apa bikin?...aku bosan gile oke
so aku hanya reti menambah2 entry ...dalam belog aku sahaja
mari, baca ape yang aku bebelkan ini
waktu remaja adalah waktu yang sangat BAIK untuk kalian mencuba 
sesuatu yang baru. rite?
macam, berhangout puas2, berjalan2, couplelah, 
buad ini buad itu,,kann..
so, jangan sia2 hidup anda kalau anda ta buad sesuatu yang agak extreme..
tapi peeps, harini bukan na cerite pasal aktiviti yang patut dilakukan waktu remaja
harini nak cerita tentang
DIA TIDAK TERCIPTA UNTUKMU
maksudnya
korang dah couple lame2 tapi at the end korang ta menikah pun gan dia
penat kot
buang waktu buang karen, KAN?
mari aku tunjukkan TANDA2
yang couple korang sekarang
BUKAN TERCIPTA UNTUK KALIAN

TANDA PERTAMA : dia mahu kamu fahaminya namun dia langsung tak mahu memahami kamu.
ta faham? ce tengok contoh dibawah

lala dan lan couple, sudah lama bersama. setiap hari lan akan mengambil lala pulang dari kerja. jika lan terlambat mengambil lala, lala sentiasa faham mungkin traffic jammed ataupun sewaktu dengannya, namun jika lala terlewat keluar ofis even 5minit, lan akan memarahi lala didepan khalyak umum. lan tak pernah na faham mungkin lala busy menyiapkan kerja ataupun ada perkara lain yang harus disiapkan sebelum pulang.

TANDA KEDUA : dia mahu kamu berubah demi kesenangan dia tapi dia tak mahu berubah demi . kesenangan kamu.
contoh situasi masih sama pasangan lan & lala

lala dulunya seorang yang suka menguyah chewing gum dimana2 namun apabila ditegur lan tentang tabiat buruknya itu, lala sanggup melupakan tabiatnya itu. dan lan pula seorang smoker manakala lala seorang yang LANGSUNG tak boleh terkena asap rokok kerana lala mempunyai alahan.  . berkali2 lala menasihati lan supaya jangan merokok didepannya dan menerangkan sebabnya namun lan langsung tidak mahu menerima teguran itu dan dia selalu menghembuskan asap rokoknya didepan muka lala dengan tujuan ingin bergurau.

TANDA KETIGA : dia sentiasa memerhati gerak geri kamu

baginya hidup kamu adalah hidupnya dan hidupnya tetap hidupnya..contoh, kemana sahaja lala pergi, pasti lan mahu lala mengupdate segala gerak geri lala padanya. namun jika dia, dia tidak akan sesekali memberitahu lala kemana dia mahu pergi..

oke..hanya itu
macam mana?
ada sama macam kalian tak?
kalau ada TOLONGLAH jangan buang masa anda
dengan pasangan yang sebegitu
bak kate phungsukh wangdu dalam cerita 3IDIOT
run for ur life
its advice, take it or leave it
^__^




2 comments:

Akmal Khalidah said...

sokong sangat!! :)

miss aiai said...

@Akmal Khalidah
tingalkan dia sebelum menyesal..HEHE