Followers

Cerita ku di Bulan Ramadhan

Santai Bersama BEN ASHAARI

benda paling nakal sekali yang pernah aku buat mase bulan puasa ialah
mase tu aku umur 16 dan still belajar dekat sekolah menengah teknik batu pahat johor.
mase tu weekend , then kiteowg dak hostel sume memang dibenarkan untuk beli
juadah buka puasa kat bazar ramadhan dekat taman perumahan berhampiran hostel kami.

kami bertujuh, ( aku gan kawan2 aku) punyalah tetibe idea jahat kami datang.
warden suruh kami beli juadah kat taman perumahan  area hostel tapi kami nak pergi beli dekat area batu pahat mall. sedang elok tunggu bas kat tepi jalan,tetibe lalu plak warden. lintang pukang kteowng
balik hostel dengan muke slumbernya.

then malamnya ade perhimpunan tergempak.
warden cakap " budak perempuan yang terkantoi gan saya petang tadi, sila keluar "
dengan sopan dan ayunya kami bertujuh keluar. hampir semua warga hostel
'booo' dekat kiteowang. eish, seram nihh..haha. warden mula la memalukan kami dengan cakap yang bukan2

tapi apa yang menyeronokkan selepas peristiwa tersebut ialah tertubuhnya GGM yang digeruni 
seluruh warga smtbp, yeke gerun? ehehe.
tapi sure tanye jela dak smtbp batch 08-09, comfirm mereka kenal GGM, (dengam riak takburnya)
tapi besh la, kalau takde peristiwa tu, mesti kami bertujuh takkan berkawan rapat 
sampai sekarang. love GGM...!

~ tak sabar nak tunggu ramadhan ~




10 comments:

H.J said...

haha..ala2 kantoi..terus je la kluar kat mall tu..

mawar puteh said...

memang serOnOk kan kantOi..
tanda org prihatin..haha

KAMIHIDUP said...

peh, heee, GGM tu maknanya apa?

Dzarief Zuhdi said...

erk.. ggm tu aper? hehe.. nk kena lepak kt sini slalu la.. ada radio.. cool

nikFaTin said...

haha..kantoi pon kantoi laa... pngalaman x ternilai tuu.. ;)

miss aiai said...

@H.J

hehe, tak berani mase tu..mklum, junior kan,,

miss aiai said...

@mawar puteh

ahaha, tapi takut la plak bila kntol..

miss aiai said...

@KAMIHIDUP

GGM tu maksudnya GENG2 MANTOL..
means mantol, macam degil sgat laa.

miss aiai said...

@Dzarief Zuhdi

GGM maksudnya GENG2 MANTOL...
name geng aiai, ehehe.

meh la lepak sini, takde hal laa..=D

miss aiai said...

@nikFaTin

aah, taw tkpe..
susah na dpt pgalaman yg cm2, ehehe