Followers

KELEBIHAN S.I.N.G.L.E....=)

assalamualaikum dan salam sejahtera...

hai
apa khabar
sihat
dah makan
dah minum
dah tidur
( macam korang jawap jerr apa yg aku tanye ek?)
HUHU
oke, mari bace aku berceloteh pasal
KELEBIHAN jadi SINGLE
ta percaya ade kelebihan?
ADE OKE...!
lau ta percaye,
meh bace 
sampai habis
^__^

JIMAT
apabila korang jadi single, automatik korang akan jimat SEGALA2NYA...means, kalo dulu time couple, kene banyak topup, sebab nak gayut, dari segi masa lak, korang sanggup habiskan masa berjam2 untuk dating, kan membazir tu. bila dah single, sedikit sebanyak korang dah jimatkan wang dan masa korang sebab dah tak perlu topup banyak2 dan tak perlu abes waktu berjam2 hanya untuk dating...=)

BEBAS SEPERTI BURUNG
kalau masa couple, boleh dikatakan 90% pasangan couple akan "melaporkan" aktiviti harian mereka kat pasangan..Nak keluar ngan sapa.. Balik lewat pun tak ada yang akan marah (mak dan ayah confirm marah lah)... Makan ngan sapa.. Berdua ngan sapa pun tak kesah.. Dan takda yang akan sms atau call tanya kat 
mana lah, tengah buat apa lah.... Dah tak ada pasangan kan? So memang free sefree-free nya lah...! bebas seperti burung 

TAKDE ORANG JELES KALO KITE ADD RAMAI KAWAN BERLAWANAN JANTINA KAT FB
maksud aku kat sini, bila korang da single xde sape yang na mara korang kalo korang add@approve kawan berlainan jantina kat fb. lagi satu FB korang pon xkan de org na ceroboh. trend legasi bieber sekarang ni, masing2 ade pegang password pasangan. jadi kalo single, hanya korang jer yg tahu password korang melainkan korang yg gedik pegi pass kat sape2 password korang tuhh!

TAKDE RASE IRI HATI.
 Kadang2 bila ada couple nih, kawan ditinggalkan.. Dah nampak muka bf/gf je..(ada yang camni) Jadi kalau kita single,memang tak adalah yang ada PHD atau perasaan yang seumpamanya..

NO RINDU2...!
bese la rase rindu2 ni kat couple korang kann?? tapi, bila korang dah single, perasaan ni akan hilang. paling tak pon korang juz rindu kat uma or parents korang jepp...=)


NO TIPU2 lagi KAT PARENTS
selalu berlaku kat orang yang parents dia ta restu dia ade couple. bila naluri dah menguasai diri, korang mesti akan lakukan apa sahaja. janji dapat jumpe couple...KANNN??termasuk tipu parents.(jangan tipu, dulu aku ponn camni lha. hee)  so, bila korang single, xde la korang wat dosa kat parents korang lagi...=)

Fokus pada pelajaran... 
Memang ada kata "Aku ada pakwe/makwe pun boleh skor" atau "Percintaan tak mengganggu pelajaran" okay itu memang baguslah.. Tapi katakan lah korang bergaduh besar dan BESOKnya ni nak jawab final exam... kalau boley tumpu baguslah,tapi rasaaaanyaaa ramai yang tak boleh... am i right??

BERI PELUANG KAT ORANG LAIN UNTUK USHA  KORANG.
 senang  kata Test Market la de...Korang tahu ke kalau ada yang suka korang dan nak jadikan korang gf/bf? tak tahu kann?? Kalau korang ada bf/gf mana korang nak tahu.. Berani plak dia nak bagitahu kalau korang dah ada relationship ngan orang lain? Kalau anda single, banyak yang nak isi borang....hehehe..ta percaya? tolong lahh percaya...=)


NASIHAT AKU,
Kalau korang single,
janganlah terburu-buru nak cari pasangan..
 Enjoy dulu life as a single girl/boy...
Pilih yang betul2 boleh dibuat pasangan.. 
Aku tak kata Couple Tu Tak Bagus
 cuma saya nak bagitahu kebaikan single sahaja...
 Dan kepada single ladies/man out there
, ,,BE PROUD Of BEING SINGLE.... 
^___^



6 comments:

nur dhiya' aida said...

yeah ! proud to say im single ^^

miss aiai said...

gud..! i'm proud too...=)

sanie kasanOva HQ said...

yeeesss.............proud 2B single now i'm selebrating my universary SINGLE 2 year....
khekkhekhehekehekeheheekheheke.... ^_^

miss aiai said...
This comment has been removed by the author.
miss aiai said...

@ sanie kasanOva HQ

tahniah..
kite baru setahun 2bulan jadi single...HEHE

Daya Bahri said...

mcm saia!