Followers

Tips Apabila Cinta ditolak

assalamualaikum dan salam sejahtera

* dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim entry aku kali ni, xde kaitan dengan sesape TERMASUK AKU*


oke, lets me story...!
suatu ketika korang terjatuh cinta kat sorang
balak/gadis ni
usha punya usha
diorang layan n u'll berkawan.
korang yang memang nyata dah gile suka kat dia
maken bertambah la suke+cinta kat dia
tibalah masa untuk korang 
menyatakan apa 
yang belum terluah
dan masih terpendam
iaitu hasrat korang
untuk
menjadikan si dia
lebih dari seorang kawan
dengan ayat bunga2 gile
korang pon meluahkan
segala rasa yang korang 
pendam kat dia
tupp tupp tuppp
ADUHHH...!
korang
di
hancur luluh dan perasaan korang
dan disini
tujuan aku wat entry ini
adalah untuk korang yang cintanya kene reject
BERSABAR OKE
mungkin cinta kalian untuk orang lain
bukan untuk dia
_ chill babe_


Jangan menyalahkan diri sendiri

buat apa korang nak salahkan diri sendiri sebab gagal dalam bercinta. MEMBAZIR oke...! hidup korang takkan berakhir bila balak/gadis 2 tolak cinta korang. jangan biarkan diri korang dibelenggu perasaan bersalah. mungkin si dia bersebab kenapa dia tolak cinta anda. tak rugi kalau dia tak jadi milik korang. buka hati korang untuk balak/gadis yang benar2 mencintai korang..

Bersenang-senanglah

daripada korang terus bersedih, makan tak lalu, termenung sini, termenung sana, apa kate kalau korang pergi enjoy dengan kawan2. pergi lah shopping ke, camping ke, memancing ke, berkelah ke, berkaraoke ke, yang penting bersenang2...mana tahu, korang bole jumpa orang baru time korang bersenang2...xde sape tahu kann??

Jangan mengenang si dia
maksud aku, tak payah la korang bace2 balik segala mesg dia, tengok gambar dia ke, ingat balik kenangan manis masa gan dia ke, o pape2 yg berkait dengan dia. TAK PAYAH OKE...! kalau sayang nak buang kenangan tu, juz keep it jauh2 dari korang. jangan sampai korang teringat or ternampak perihal yang berkaitan dengan dia. berhenti berharap untuk memiliki dia.

Terima kenyataan
Sekali lagi, sadarilah bahwa penolakan ini bukan pengakhir segalanya. Percayalah, pengalaman telah mengajari korang. korang pasti akan mendapatkan yang lebih baik nanti. Jangan membiarkan perasaan sakit hati menguasai diri korang. sebab hal ini hanya menambah rasa sedih dan rasa sakit hati korang.

nasihat aku 
JANGAN MENANGIS
JANGAN BERSEDIH
JANGAN MENYESAL
JANGAN BERDENDAM
APA DAH TULIS APA DAH TAKDIR
KITA TAK MAMPU
NAK HANDLE OKE
BIAR MASA YG BONGKAR RAHSIA
KENAPA KORANG 
TAK DITAKDIRKAN BERSAMA DENGAN DIA
_  enjoy this life babe  _



3 comments:

F A I Z said...

nice...mkasih da follow tinggal jejak untuk dikesan

HaTi said...

seyes gempak... nice :)

miss aiai said...

hee..thanks..))