Followers

hal yang kita simpan kemas dalam otak masa kat SMTBP ( 2008/2009)


seumur hidup aku tak pernah terfikir nak duduk asrama. nak duk jao dari mak abah tersayang. basuh baju sendiri. makan sendiri, tido sendiri. totally SENDIRI..!
yela sedari kecik hidup aku memang bawah ketiak mak abah aku jekk...ta pena jao lame2..
anak manja ke aku?

diam japp..
bagi aku fikir
yup, yap, betul aku admit aku anak manja
dah mak gan abah nak manjakan aku, nak wat cane..=)

ok, lets begin
perihal Sekolah Menengah Teknik Batu Pahat ( SMTBP) ataupun sekarang dah dikenali sebagai SMVBP ( Vokasional) yang takkan terluput dek mase,,,=)



perihal pertama : cikgu AHMAD SABARI aka amat buncitt

ketua warden yang gile otai.. nampak jek bayang dia, comfirm korang akan cuba menjauhkan diri korang dari dia. si otai sorang ni merupakan seorang ketua warden yang berdedikasi.
erk, berdedikasi sangat ke? tataw la de, ce tanye dak2 smtbp, dedikasi ke tidak si buncit sorang ni.. " suke aku jekk panggil dia buncitt, " maap cikgu amat, gurau2..=)
sape2 yang cuba membuat dajal kat cola, muke ni la yang korang akan ngadap. berbicara lah korang sebab dan munasabab korang wat dajal tuhh.. kalau aku, mmang selalu la mengadap dia, kan 'budak baik'.

perihal kedua : para warden asrama mutiara.

warden azhar, warden shah, warden pokli, warden idora ( scandal cg amat ), warden, midah, warden ibrahim. yang terhebat, yang tersuperbb, yang terbesh dan segala terrr...


perihal ketiga : sistem angkat mengangkat.

ni aku suka..! 
bukan sistem aku angkat ko, ko angkat aku. ni sistem adik-aka-abang angkat. sebenarnya sistem ni memang dijalankan diseluruh sekolah berasrama kot. agaknya lha. ok masa aku form 4, kira aku junior laa, aku dapat sorang aka angkat yang giler sporting moting. kak pika @ kusut.  first tengok muke dia, macam kaki buli orang jekk, dah kenal, memang dia selalu buli aku pon, tapi aku sayang dia. first nite aku kat smtbp dia ajak aku mendajalkan kawan dia. cian kawan dia. tapi, adat la function memangtion di hostel. naik senior, aku dapat 3 adik angkat. sorang girl dua boy. yang girl name syamira@syam. boy tu plak nadhil gan idham.. sayang korang jugakk..) korang ade adik@akak@abang angkat? tipu benor kalu xde..

perihal keempat : poco-poco @ senam robik @ taichi

urgh, bende ni yang aku dan budak2 malas na pegi. pagi2 buta plak 2, weekend sepatutny dihabiskan untuk berlepaking jek, tapi bende ni hal wajib tuk kiteowang , makhluk smtbp. tapi muka aku rajin sangat nak g,, kalau takde yang 'gego' , tade makne na turun. kalau pas poco2 ade rocol ( perhimpunan ) baru aku tergedek2 nak g.. hehe.

perihal kelima : BP Mall, Summit, Bus stand Bp

ni adalah tempat2 wajib yang selalunya akan dipenuhi makhluk smtbp apabila hari outing. kalau muke aku, akan tercampak kat summit jela. sebab masa zaman aku kat sane, summit tu tersangat lah besh..! barang penuh, karaoke besh, wayang ngam, sumenye ngam lha..! tapi sekarang da maju, da berbagai ade kat batu pahat tu, Square1 la, Carrefour lah, eish, banyak lah,, nak taw, p jenguk sendiri.. sebab aku pun da lame ta jenguk batu pahat tu, keh keh.

perihal keenam : cikgu rahizon ( untuk pelajar yang amek kimia )

ini adalah seorang cikgu yang tersangat digeruni ramai makhluk smtbp. sebut je kimia, automatik ingat dia, sebut jek cikgu rahizon, automatik ingat kimia. begitulah selanjutnya. sesiapa yang masuk ke kelas dia pasti akan merindui kelaseran dia mengata orang dan mengajar pelajar,, tapi sebenarnya aku tabik gak kat cikgu sorang ni, kimia memang dalam tangan dia lah, kalau setakat formula tu, sepantas kilat dia boleh cakap satu persatu. aku? satu bende pun aku ta masuk sal kimia, sebab tu gagal , huk huk. 

perihal ketujuh : kes tade air

kalau kat uma tu xde air, at least abah aku ade lah wat kolah tuk mase2 terdesak. kalau kat ostel? ap yang ada de? kontang teruss..! gelabah de.. pernah terjadi time na mandi p cola, tengah sibuk berdondang sayang dalam toilet, tetibe xde air, seb baik aku jenis yang suka menadah air, kalau tak, memang truly bau sabun lux aa masuk kelas. ade jugak yang ta mandi g kelas sebab tade air. tapi, bukan aku k..!

perihal kelapan : dating meting dan sayang menyayang.

ni bende biase lah.. aku pun penah wat...kalau time sekolah, selalunya waktu rehat lah yang akan kelihatan makhluk2 smtbp ni berdating. kalau time kat ostel plak. akan terlihatlah mereka berdating sewaktu prep petang, prep malam, after balik surau n after supper. madah 24jam dating. 

perihal kesembilan : geng2 yang mahsyur, GGM, SSG,

starting dengan SSG yang mengalami zaman kegemilangan mereka pada tahun 2008. dibawah naungan mamat kadmo n the geng. kalau ta silap. gile respect gan geng nie.. tapi bila mamat da blah, geng ni masih wujud cuma ta seteguh dulu.. ta respect ag dahh.. the most top meletup geng dari girl, geng aku, GGM. sangat mahsyur dan sangat dianti oleh warga smtbp. tapi aku bangga menjadi ahli GGM..hek hek.. pduli apa aku korang tak suka kami. bukan kami wat dajal gan korang pun. korang je jeles sebab geng korang ta top macam geng kami..

perihal kesepuluh : malam tayangan + malam muda mudi ( setiap malam minggu )

waktu ni waktu yang ditunggu hampir kesemua mahkluk smtbp. mase nilah korang bole layan jiwe korang. bagi aku dan geng, kalau kiteowng tak melepak join tayangan, kiteowang akan kaco dak2 takpun kiteowang memekak kat dorm itulah kami.. miss that time..(

perihal kesebelas : hari2 terakhir di smtbp

ade malam jamuan akhir tahun . time ni bole pakai segala yang vogue gile. janji sopan dan manis. mase nilah akan dinaik taraf miss tercantik lah, mr termacho la. macam2 ade.. haha.. aku ta dapat pape pon sebab memang da cun..buekk=p


"jangan dilupa kenangan terindah"









6 comments:

Anisa said...

nice blog aai....:)))

miss aiai said...

@Anisa

masehh sayg...)

Anisa said...

same2...:))))

emey said...

nice...suwiiitt

miss aiai said...

@emey

kann..
rindu gilerr zaman dolo2//

salwanie said...

nice blog