Followers

tutup muke sikit sayang, MALU LAA...


sebelum nak terjah lain kali
ce try dulu
line clear ke tidak sayang

al kisah seorang akak admin kolej
yang agak la aku tak suka
tetibe dia boleh gatal plak
nak wat spotcek kat bilik aku
yang serba indah ini

( biru dia merah aku)

" awak tahu tak menampal sticker kat dinding menjadi satu kesalahan"
" tahu, tapi..."
"tapi ap? ni sticker yang konon kiyutt awak tampal ni, kalau tanggal ade kesan ta?"
" takde lahh.."
" macam mana awak tahu takde? awak da try ke?"
" eh, betul lah takde kesan..! cube a bukak..ta caye lak"

eish, dah marah ni
kat dada dah merah jek ni..
kejap jekk na meletup lagi ni..
dah la masuk bilik orang ta bagi salam
main bukak jekk
pastu terjengul dengan muke dia yang ala2
nak mintak flying kiss  kick jekk.
ouh akak admin
kenapa la kau wujud
kat tempat aku belajar?

bila dia try bukak sticker tu
keputusan berpihak pada aku
STICKER TAK MELEKAT KAT DINDING
TAKDE KESAN SIKITT PON KAT DINDING TU
al maklum lah, tu sticker yang selalu orang tampal
kat jubin or cermin
bukan sticker yang diperbuat dari kertas tu

mase tu muka dia memang tahap gaban malu agaknya
dengan slumber dia tampal balik sticker 
kat dinding bilik aku tu
dengan sopannya
sebelum meninggalkan bilik 
tanpa sebarang kata.

selang beberapa minit kemudian
datang la jiran2 aku mengadu
yang mereka kena
denda sebab tampal sticker kat dinding

dengan bangga aku cakap

" aku tak kena pon"
-
-
-
-
-
-
-
-

siap bercerita lagi pasal kaka admin
yang berjaya aku malukan tadi

tutup muka sikitt kakk...!
^__^

2 comments:

gadis bunga said...

like like like .
awak , nape shoutbox tuh ?
chatbox dia ta kua la . ciput jeh yang keluar .
btw , saya da follow awak :)
rajen rajen dtg blog sy ye .
promote blog
http://gadisbunga93.blogspot.com/2011/05/masa-depan-bergantung-pada-siapa.html
HEHE

miss aiai said...

@gadis bunga

ouh shoutbox tu tade fnction pon sbnany..hehe..
done follow awk..!! =)