Followers

hujan hujan hujan

hye peeps,
nak membebel boleh tak..(boleh boleh, membebel je panjang2)
oke oke, nak membebel pasal HUJAN..(ouh hujan band ea?)
bukan band hujan yang fofular gan lagu MUDA tu..
bukan bukan bukan ( abes tu, hujan ap lak?)
hujan lah, hujan yang turun membasahi bumi tu,
hujan yang dikatakan pembawa rahmat tuhan
now area uma aku tengah hujan 
so, tergatal pulak na mengimbau kenangan AKU BERSAMA HUJAN...



kenangan 1
- balik sekolah time hujan..wah, gembira bukan main lagi kalau balik sekolah lepas tu hujan. gembira sangat..! ingat lagi masa sekolah agama, petang tu hujan, aku pakat gan kawan2 aku mintak makcek kantin plastik, konon alasan nak buat tutup kepala,takut demam tapi bukan kepala yang kiteorg tutup, kasut gan stoking yang kami simpan then kami main lecak..balik uma basah kuyup,pastu kene marah gan mak,beshnyer..!

kenangan 2
- mandi air hujan, ni pun aku suka jugak..pantang hujan, mula lah abang aku buat idea nakal, paling yang aku tak boleh lupa, bila kami bertiga (aku,abang dan akak) bermain hujan, cakap dengan mak dan tolong sental longkang tapi penyapu kemana longkang kemana, hujan yang kami main, startlah baring2 atas jalan raya, konon nak bunuh diri, nampak kereta dah dekat, lintang pukang lari masuk verandah.,indahnya..!

kenangan 3
- camping time hujan, dekat sekolah buat perkhemahan tahunan, mesti join.bukan apa, senang nak dating,hehe..pulak kebetulan mase sedap dating hujan turun cepat2 masuk khemah, menyorok dari hujan.hehe, dalm khemah tu memg penuh la..bernafas pun tidak, huhu.

kenangan 4
- jangkit kawan yang suka tengok hujan. nama dia faizal, sangat sangat suka tengok hujan, dia kate kalau hujan cepat2 dia duk tepi tingkat then renung air hujan sambil main gitar dia kate air hujan beri dia inspirasi dan semangat baru..dan aku pun terjebak dengan dia, bila hujan jek, comfirm pergi luar tengok air hujan,haha

kenangan 5
- kena denda.mase dekat hostel, hujan lebat hari tu, kami bertujuh( geng ggm) turun dataran depan blok kami then main hujan, tengah sedap2 terjerit terlolong panggil sume orang turun join tetibe kereta ketua warden lalu depan blok, malamnya kene denda sebab main hujan? haha, main hujan pun kene denda..ta patut betul..kami yang terjal bukan kesah ape pun kene denda..act, ketua warden na join skali men hujan, tapi malu, haha...

sweet kenangan itu
manis sungguh
rindu kenangan itu
boleh tak ulang sekali lagi?? huhu...


6 comments:

sLpmEpLz™ said...

suka hujan.. hujan band pon suka :)

Dinie Asyraf said...

saya pown ad kenangan dgn "hujan" gak...hahaha

Amni said...

hi dear,
dulu tak berani nyer nak mandi hujan.... kang kena balun ngan ayah... memang dia sangat strict.. tak nak kitorangd emam sebenarnya... huhu...

New entri :

SEGMEN TAK KENAL MAKA TAK CINTA : DIARI ANAK SENI

come, jooin! thanks dear..=)

miss aiai said...

@sLpmEpLz™

hujan itu rahmat
hujan band itu hiburan ,ehee=)

miss aiai said...

@Dinie Asyraf

kongsilah kengan dgan 'hujan' tu, huhu

miss aiai said...

@Amni

abah kite pun ta bagi, tapi nakal mase kicik dulu, ta dga kate,huhu