Followers

murahkah dara sehingga wujud benda nie??

hye peeps,
ouh ya sebelum tu tadi terbaca penulis senja buat entry pasal dara2 la gitu...
so, tetibe terbaca plak bende ni,
ngam la tuh gan entry diatas...tapi selagi boleh jage, jagelah ia sebaik mungkin oke=)


dara is virgin 
dan ia sangat penting bagi kaum hawa.
isu keperawanan nie selalunya mula timbul apabila ingin berkahwin, ada sesetengah lelaki yang 
sungguh mementingkan hal dara2 nie tapi tanpa diorang sedar sebenarnya selaput dara amat nipis dan mudah terkoyak oleh aktiviti-aktiviti tertentu seperti berenang, menunggang basikal dan memanjat. Ini semua memecahkan selaput daranya meskipun dia belum pernah melakukan hubungan seks.
namun yang lebih memeranjatkan kesempatan ini diambil oleh sesetengah pihak dengan mewujudkan alat selaput dara tiruan. Wah3, makin sedaplah mereka diluar itu bila wujudnya alat ni kat Malaysia. 
Agak2 sudah wujudkah alat sebegini di Malaysia??

Alat tiruan ini bernama Artificial Virginity Hymen. Siapa punya kerjalah yang mencipta alat pelik ini. Alat ini ditempatkan dalam vagina 15-20 minit sebelum hubungan intim. Alat itu membantu wanita yang baru berkahwin untuk mengaburi suami bahawa dia masih perawan.

Artificial Virginity Hymen adalah buatan Jepun dan diedarkan oleh perusahaan China, Gigimo. Beratnya adalah 0.08kg. Gigimo mengiklankan produknya di seluruh negara-negara Arab. Ini kerana sebahagian besar warga Timur Tengah masih menganggap keperawanan adalah harga mati yang harus dimiliki seorang isteri.

Rosak2..Janganlah ada jual di Malaysia kan.

Alat itu akan menggoda para wanita untuk tidak menjaga keperawanannya. Para anggota parlimen konservatif Mesir menyeru larangan import alat selaput dara tersebut. Tokoh agama terkemuka Mesir, Abdel Moati Bayoumi, mengatakan, siapa pun yang mengimport alat itu harus dihukum. Produk ini mendorong hubungan seks terlarang. Islam melarang hubungan ini kecuali dalam pernikahan, kata Bayoumi ,(sumber).

No comments: