Followers

Hari ke17 : Benda Yang Paling Saya Takut.


benda paling takut ya? apa yang aiai takut ek.
macam takde jek? aiai kan berani, kata takut tak pernah wujudlah dalam kamus
amboi, sombongbongkaktakbur punya ayat, ehee.
actually, terlalu banyak yang aiai takutkan dalam hidup aiai yang serba kekurangan ini.

pertama, aiai takut kalau aiai failed dalam final exam. aiai taknak repeat ataupun extend. ta sanggup mak..! tapi study tak pernah wat betul2, ahaha.
kedua, aiai sangat takut kalau makabah aiai marah, tengok muka marah mereka pun ta sanggup taw. takuttt...!!
ketiga, aiai takut kalau aiai tido sementara tapi Allah bagi aiai tido selamanya. tapi, itukan takdir Allah, kalau lah ditakdirkan aiai tido selamanya sewaktu tido sementara, apa yang boleh aiai buat kan?
lagi, aiai takut dosa aiai menimbun sampai tak jumpa jalan ke Syurga. 
 takut jugak time nak berjalan atas titian senipis rambut yang dibahagi 7. macam mana pula aiai jalan, perlahan ataupun sepantas kilat?
yang utama, 
aiai takut ALLAH...!
aiai takut aiai tak layak nak hidup dalam syurga dia yang kekal abadi.
HURM =(


nota kaki : takut memang ada, tapi tak pernah na taubat betul2. susah sungguh..!

2 comments:

myramora said...

ada niat y baik da berbuah pahala sayang

miss aiai said...

hehe, insyaAllah =)