Followers

aku masih mampu bertahan


" aku dah cakap long distance relationship ni susah, payah, kau degil...!"
" aku masih mampu bertahan."
" sampai bila kau nak bertahan?"
" sampai aku dah tak boleh tahan laaa."
" whatever, aku harap kau ada sebab kenapa kau nak pertahankan hubungan ni..."

Masih terngiang perbualan Izara dan sahabatnya, Lynn. Impian Izara hanya satu, mahu mengakhiri hubungannya dengan Afiq bersama gelak tawa sepanjang masa.

"Aku mampu bertahan dan aku tahu itu..." rintih Izara.

Mungkin tiada siapa yang tahu perasaan sebenar Izara terhadap Afiq. Dia sendiri buntu. Sayangkah dia pada Afiq, Cintakah dia pada Afiq. Satu sebab yang membuatkan Izara masih bertahan dengan Afiq, janji Afiq kepadanya. Walau dia tahu janji manusia zaman sekarang hanya kata2 kosong, namun dia tetap percayakan Afiq.


" Sayang, iloveyou. Sangat2. I promise I tak mainkan you. Jaga hubungan kita. I serious dengan you, Izara."

" Please trust me. I nak berubah untuk you. I nak belajar setia."

" B, I serious ni. I ngaku I memang jahat. Tapi everything i nak buat, I fikir you dulu. Nobody perfect right. I try berubah slow. Promise."

Izara terlalu yakin dengan Afiq. Dia mahu Afiq kotakan janji-janjinya. Namun dia seakan rapuh hari demi hari melihat layanan Afiq terhadapnya.

Dan akhirnya dia hanya mampu bertahan selagi dia bisa.



2 comments:

kai said...

cinta jarak jauh ni yg penting...
kesetiaan...kepercayaan...
xde ni dua... payah la...

==My New Entry=========

http://kaiakihiro.blogspot.com/2011/12/kesibukkan-melampau.html

miss aiai said...

yap, setuju setuju ..
tapi hati manusia memang susah nak baca :)