Followers

kalaulah aku mampu...

sedang asyik menonton tb, 
tiba-tiba dikejutkan dengan bunyi telefon,
nombor tertera dan aku sangat kenal nombor tu, encik bear..!
rindu dia..
pantas sahaja aku menjawab panggilannya
selepas berbasa basi, dia mengutarakan persoalan


" kalau orang nak cakap sikit boleh tak?"


dalam hati aku seakan dapat mengagak pasti dia mahu mengucapkan kata2 rindu seperti biasa
namun sangkaan aku meleset apabila dia menyambung ayat...


" apa yang org na cakap nie, untuk minggu depan, tapi orang nak jadi ORANG YG PERTAMA.."


ya Allah, terharunya aku..bila dia cakap camtu yang terlintas kat kepala aku mesti
dia na wish birthday aku
tapi ta pena lagi dibuat orang wei..seminggu awal kot dia wish..!
bday aku 29jun, sekarang baru 20jun...seminggu lebih lagi, tapi da ada orang wish,dan dia tetap begitu saban tahun, tapi tahun nie
dia WISH TERLALU AWAL...


" aai, *** na wish semoga panjang umo, murah rezeki, bahagia selalu jangan lupa jage diri... *** wish awal2 ni bukan ape, takut ta sempat jek, biasalah sekarang busy sikit, g keje g gym gan tido jek hidup ***..."


sangat sangat sangat terharu...baiknya kau, prihatinnya kau,
kalaulah aku mampu bukak hati aku sikit untuk kau
pasti aku lakukan
kalaulah aku boleh terima kau
pasti aku buat
tapi hati ini susah sangat nak terima kehadiran dia, bodoh kan...
sebelum menamatkan panggilan, aku mengucapkan thanks kat encik bear, 


"***, thanks sebab wish..terharu sangat..dan *** memang jadi orang yang pertama wish untuk tahun nie, SANGAT APPRECIATE ucapan tue..."


2 comments:

KAMIHIDUP said...

selamat hari lahir. awal tak KAMI wish, heee. :)

miss aiai said...

@KAMIHIDUP

GOOD..!
orang kedua terawal..haha