Followers

10 lelaki hot bagi aku

aku bukanlah hot mana sampai nak senaraikan benda yang hot2 ni, tapi aku tetap nak bagitahu ciri2 lelaki yang bagi aku sangat hot tuhh.

1. Lelaki yang pandai memasak
 – disebabkan aku tak reti sangat bab2 memasak ni, so aku merasakan lelaki akan lebih hot bila pandai memasak. Bayangkan, balik2 kerja tengok ada dinner yang telah dimasak sempurna oleh suami. 
Please MIA retii masak??


2. Lelaki yang banyak cakap 
– maksud aku pandai bercakap dengan semua orang. yes yes yes. Ini penting sangat yee. Sebab saya ada pengalaman tersendiri. Si husband jarang2 sangat berbual dengan family si wife. Aiyakk..! macam mana tu? MIA jangan buat camtu yee. Kena ramah okay dengan family kita, hee.


3. Lelaki yang sayangkan budak kecik 
– dekat shopping mall nampak lelaki dengan budak kecil dekat kedai mainan. Sweet sangat. Rajin melayan budak2 kecik. Tak semua lelaki sanggup teman budak kecik okay.


4. Lelaki yang pandai melawak tapi bukan lawak lucah
 – sweet sangat bila dia pandai menghiburkan hati kekasihnya saat hati sedang sedih dan berduka.


5. Lelaki yang lembut tutur bicaranya 
– pernah tengok AKU MASIH DARA? Lakonan asyraff muslim. Aww aww sweetnya cara percakapan dia.


6. Lelaki yang banyak bersabar dan sanggup turunkan ego demi perempuan
 – mungkin macam Seth Tan dalam cerita Nora Elena? Ada tak lelaki macam tu dalam reality hidup kita? Bak bagi sini dekat aku, hewhew.


7. Lelaki yang serba boleh 
– dia boleh menguruskan rumah, dia boleh bekerja di office, bertukang, bercamping, berBBQ or apa lagii ye. Senang kata, semuanya dia boleh.


8. Lelaki yang romantic tapi ada batasnya
 – ini aku suka. sangat jatuh hati yee dengan lelaki yang bersikap sebegini. 
tak keterlaluan dalam menunjukkan romantiknya. Macam MIA, dia sebenarnya romantic cuma mungkin dia takmo tunjuk, once dia beromantik dengan aku, sumpah cair. Aww aww~


9. Lelaki yang body tak ketul2 
– mungkin ada perempuan yang suka lelaki yang badan taff bagai ni, tapi aku, ohh NO. actually aku takut bila dekat lelaki yang berbadan sasa. MIA ta sasa, dia kurus tapi segak bergaya, hee.



10. Lelaki yang pandai main instrument music
 – ini sangat cool ye. lelaki memang sangat hot bila reti main alat musik. tak kisah jenis apa alat pun, gitar, drum, piona, biola, apa lagi yee. tak kisah laa janji dia reti bermain dengan sendiri. 
MIA? semua dia reti, kekasihku musician, haha.




p/s : even aku senaraikan benda camni, tak semestinya aku nak lelaki yang camni dalam hidup aku. Nobody perfect, aku tahu tuhh :)


2 comments:

♥Lady Ainaa♥ said...

Awww....tingginyew cite rasenyew...semoga sis akan jumpe lelaki sedemikian..Amin

miss aiai said...

eh dear, taklaa. ni pandgn kita jee.
ta mintak pun yg cmni , tapi kalo dapat rezeki Allah, AMIN :)